Glimtar ur ett december.

2018-01-19 / 11:03:00
En helt vanlig dag0 kommentarer
Första helgen i december fick jag finbesök i bästisformat. 
 
Det var julmarknad på slottet den helgen, så den passade vi såklart på att gå på. 
 
Vissa handlade ju mer än andra kan man säga.
 
Samma kväll vankades det Kaktusgala. Så vi gjorde oss i ordning och därefter kom detta härliga gäng över för vin och förfest.
 
Såhär gulliga var jag och Astrid kvällen till ära.
 
Och såhär såg vi ut i samlad trupp. Peppiga, lite salongs och allmänt söta precis innan vi skulle dra oss mot galan. Dit kameran inte fick hänga med, men kul var det ändå.
 
Merparten av december ägnades såklart åt att skriva c-uppsats. Mestadels hemifrån och på varsitt håll, så då kunde man unna sig sconesfrukost och sovmorgon om man ville det. 
 
Det blev mörkt väldigt fort om dagarna och ljusslingan vid tavelhyllan var i princip tänd dagen om. 
 
I mitten av december fotade jag min första konsert. Hade aldrig fotat konsert förut, så var måttligt nervös. Bilderna skulle dessutom användas i en av tidningarna här dagen därpå. 
 
Försökte mig på den där fjärrutlösare i mobilen-funktionen på kameran. Lagom trixigt och ur fokus kan det vara när man kör helmanuellt vintageobjektiv. 
 
Ludde hade varit borta på Gran Canaria under halva december. Han kom hem igen lagom till min födelsedag och överraskade mig världens finaste present. 
 
Den finaste te-kannan jag någonsin sett. Från Trogen sitt ursprung-släppet av Arabia. Nu står den fint i vår nya hylla här hemma i lägenheten och förgyller vardagsrummet. 
 
Men det allra bästa med månaden var såklart att han här kom hem igen efter två veckors saknad. Och att mitt objektiv (som bröts av från kamerahuset i november) äntligen kom tillbaka igen. Efter en tur till England var det som nytt och det firades såklart med en fotorunda. Ungefär såhär såg ett december under 2017 ut för min del. 
 
 
 

Två stycken julaftnar och ett nyårsfirande.

2018-01-15 / 10:37:00
En helt vanlig dag0 kommentarer
Det har ju hunnit passera både en julhelg, en nyårshelg och ett nytt år sedan sist. I höstas blev jag ju sambo med han här fina. Det blev både första året som sambos, första året med julgran och första mini-julen tillsammans. 
 
Eftersom att vi skulle fira själva julafton på varsitt håll dukade vi upp med köttbullar, ägg, rödbetssallad och tomtegröt två dagar i förväg. Och kikade på julkalender för att försöka hitta någon form av julkänsla mitt i all c-uppsatshets. 
 
Också öppnades det julklappar. Min hade fastnat på posten, men det gjorde cirka noll och ingenting så länge jag fick se hur överraskad Ludvig blev av sin. 
 
Själva julafton spenderade jag såklart hemma. Där mamma tidigt var i full gång med att baka. 
 
Julafton 2017 kommer nog gå till historien som familjen Jönsson minst juliga julafton någonsin. Och det började ju såklart när det dukades fram semlor till fikat. 
 
Varken mig, eller Joelle för den delen heller, emot. 
 
Så härligt att få koppla bort omvärlden lite och komma hem till den bisarra verklighet som faktiskt är min familj. 
 
Och efter fika, icke så traditions-enlig hamburgarmiddag och vad mer som nu hände skulle det öppnas julklappar. Knäppte inte så värst mycket bilder under dagen egentligen. Hade nog för fullt upp med att suga in ledigheten och att vara hemma igen för första gången på flera månader. Här fick mamma veta att hon ska åka till London i vår. 
 
Också det traditionsenliga syskonporträttet såklart. Lika gulliga som alla andra år var vi såklart även nu. Kvällen avslutades framför Kenny Starfighter och det var ungefär min julafton det. 
 
Klipp till en vecka senare när en efter x antal timmar på tåg, släpandes på världens största presentkorg, kommer upp till nyårsdukat bord och bubbel i Uppsala. 
 
Helt galet att det redan hade gått ett helt år och att en snart skulle få nyårspussa han här fina inför ett nytt år.
 
Lovisa och Simon hängde i köket och fixade inför middagen. Som inte fotades, men som var helt fantastisk.
 
Och jag själv satt mest vid bordet och gjorde det jag är bäst på under nyårsfiranden: sippa champagne. 
 
Lovisa var förövrigt även lekledare under kvällen och vi körde både musikquiz och charader. Behöver jag ens säga att jag glömde fota allt det också? Jens var i alla fall min lagkamrat och vårt lag vann.
 
Sofie som var värdinna var såklart också där.
 
Och efter mat, massvis av bubbel, lekar och ett tolvslag körde vi ännu mer charader och skrattade in det nya året. Det får sätta punkt för två julfiranden och ett nyårsfirande, tycker jag. 
 

Ett skepp kommer lastat med throwbacks.

2018-01-14 / 15:47:00
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Hur kunde man någonsin tro att en disträ människa + blogg var en bra kombo? Uppenbarligen inte, eftersom att det ekat tomt här sedan i höstas. Hösten och vintern hittills har varit både lärorik, rolig och stundtals så himla tuff rent psykiskt. Jag har skrivit klart (och blivit godkänd på!) en c-uppsats, rest till Belfast, blivit sambo, rapporterat från min första festival, fyllt 23, sagt upp mig och påbörjat uppstarten av mitt alldeles egna företag. Har så mycket att visa upp och så mycket jag vill få ner i skrift som jag hittat på. Och med detta kommer startskottet för en kaskad av inlägg om saker som hände för en sisådär hundra år sedan!