Födelsedagsfredag och sconessöndag i Skåne.

2017-03-21 / 18:16:51
En helt vanlig dag0 kommentarer
Vart ju hemma i Skåne för två helger sedan. Främst för att jag hade blivit hembjuden till denna bruden som hade besök av Krille helgen till ära. 
 
Jempa ville nämligen fira sin födelsedag i förskott. Och snart började det ramla in lite fler gäster. 
 
Och present- och godisbordet fylldes på. Jempa är verkligen värdinnornas värdinna, I kid you not. 
 
Titta bara på detta som vi allihopa snart fick hugga in på. Typ himmelriket uppdukad på fat. 
 
Såhär kunde det se ut när man plockat på sig en första omgång tilltugg. 
 
Och sedan spenderade vi resten av kvällen åt att äta och dricka gott, leka uppdragslekar, också hade Jempa till och med förberett ett musikquiz (som yours truly och lagkamraten Linn tog storslam i). En himla bra fredagskväll och så kul födelsedagsinitiativ!
 
Också rann helgen på och det blev söndag. Då hämtade Jenny upp mig vid tolv och vi åkte ut till Amanda. Där vi blev mötta av detta gosiga lilla monstret. 
 
Amanda hade nämligen gått och blivit med en sådan här gullig. 
 
Och nu var vi hembjudna på te och valpgos. 
 
Titta vilka söta!
 
Också bakade Amanda scones. 
 
Alltså, perfekta söndagsbrunchen med te och scones med lemoncurd på. 
 
Dessa gulliga hängde jag sedan med i ett par timmar. 
 
Och han här då, såklart! Och det var vad jag fotade och främst åkte hem till Skåne för den där helgen för två veckor sedan. 

Need to chase these lights while my youth is on my side.

2017-03-03 / 13:28:00
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Äntligen mars och äntligen människa igen. Och äntligen har jag lyckats få till sassy buns på egen hand! Såg ut såhär igår när jag gick och blev med ny telefon. Det första jag gjorde när jag kom till Torsborg förra veckan var att dränka den gamla stackaren i toaletten. Nu är det iallafall slut på kvällar av att lägga sig utan alarm och hoppas på att man vaknar i tid morgonen därpå. 
 
Just precis nu sitter jag på ett tåg hem mot kära Skåne där jag ska hänga hela helgen. Blir ett par dagar fyllda av födelsedagsfiranden, bubbel, frisörbesök, valpgos och förhoppningsvis massvis av mammas hemmagjorda semlor. Puss, hej och pepp tills dess!

Sånt jag längtar efter med våren.

2017-03-02 / 20:11:06
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Vitsipporna hemma i tivoliparken. Frukostar i morgonsolen på balkongen. Att dricka kaffe och öl sittandes på uteserveringar. När träd och buskar börjar få knoppar. Den första glasspromenaden. Att inviga min nya bomberjacka. När man äntligen kan stoppa undan vantarna. Gå med solglasögon på huvudet. Att picknicka. Långa promenader i värmande sol. Tussilagos. Att få plantera och göra balkongen levande igen. Årets grillpremiär. Valborgsmässoafton. Att säga hejdå till lager på lager med kläder. Sneakers all day all night. Påskfirande med familjen. Att bli ljusare i håret. Gå utan smink utan kaosartad hy. Peppiga konserter. Ljusare kvällar. Att hitta lusten till att plöja böcker igen. 
 
Men mest utav allt att våren innebär att det snart är sommar