En ledig torsdag i Borgholm.

2017-08-27 / 20:08:38
En helt vanlig dag1 kommentarer
Det mesta jag gjort denna sommaren är ju typ att jobba. Så, varje ledig dag har blivit lite utav ett carpe diem-mission, hur klyschigt det än låter. En torsdag tog jag och L bilen ut till Öland och Borgholm.
 
Det var riktigt sommarvarmt och härligt. Perfekt väder att sätta sig på uteservering och dricka öl och käka räkmacka, så det gjorde vi. 
 
Emma och Amanda hade kommit till Öland för att semestra dagen innan. Efter räkmackan mötte vi därför upp de och satte oss på lummig innergård och drack lite mer öl. 
 
Han här var såklart också med. Kan man be om gulligare sällskap?
 
Gullegulliga.com och sådär. 
 
Vet inte alls hur länge vi satt där egentligen, men vi beställde in kaffe och hade det allmänt mysigt i alla fall. 
 
Sen vinkade vi hejdå till Emma och Amanda och rörde oss neråt hamnen igen för att köra vidare. 
 
För ett sista stopp i Färjestaden. Där vi köpte alkoholfri öl, satt tätt intill varandra i hamnen och kollade på solnedgången. Innan vi rullade tillbaka hem till Kalmar igen.

Gåshud, Notting Hill och 2 for 1 on cocktails.

2017-08-24 / 11:41:00
En helt vanlig dag0 kommentarer
Under våra dagar i London hängde vi rätt mycket på Spitalfield Market. Världens mysigaste himla ställe där massa loppisstånd och restauranger samsades under samma tak. På torsdagskvällen knatade vi således till Spitalfield igen och satte oss på Wagamama för att äta middag. 
 
 
Jag tog en curry med tofu, paprika och chili. Vi hade hört så mycket bra om Wagamama, men maten var faktiskt lite av en besvikelse. Hade för övrigt sån extrem otur med vad jag åt 4 av 5 dagar. Vad jag än åt så var det SÅ starkt. Men detta tog nog ändå priset. Det forsade från både näsa och ögon och kändes som om att min mun skulle gå sönder. 
 
 
Klipp till några timmar och en tunnelbanefärd som kändes som en evighet senare. Själva meningen med hela vår London-resa var faktiskt det som hände efteråt där på torsdagskvällen. Vi skulle nämligen se Adele på Wembley Stadium.
 
 
Vi fick biljetter till konserten i december. Så det kändes helt sinnessjukt att plötsligt sitta inne på Wembley och vänta på att Adele skulle kliva på scenen.
 
 
Vi köpte popcorn och cider medan vi väntade.
 
 
Och var såhär exalterade strax före Adele tog första tonen av Hello.
 
 
Och alltså, det var så mäktigt. Herregud vilken artist och kvinna Adele är. Hade gåshud hela vägen från benen upp till hårbottnen stundtals och njöt av varenda minut. Allsång till avslutande Someone Like You var verkligen ett gåshudsmoment deluxe. Dagen efter ställde hon in resterande av sina finalspelningar, så jag måste ändå ha gjort något snällt här i livet som lyckades få uppleva detta magiska.
 
 
Tunnelbaneresan hemåt på kvällen tog mer än en evighet. Blir lite utav en utmaning att ta sig hem när 98.000 personer till planerat att göra exakt samma sak. Positiv sak var ju dock att ett Sherlock-fan fick lov att hänga lite på Baker Street.
 
 
På fredagen lät vi oss själva sova så länge vi ville. Och efter frukosten tog vi tunnelbanan bort till Notting Hill.
 
 
Där Sara färgmatchade med de pastelliga husen. 
 
 
Och jag med de blommande buskarna utanför.
 
 
Efter att vi turistat förbi bokaffären från filmen, kollat i diverse små söta butiker och strosat runt matmarknaden slog vi oss ner på en trappa och käkade lunch. Från matmarknaden såklart. Jag tog en falafel som var precis lika spicy som allt annat jag käkat under resan.
 
 
Efter några timmar i Notting Hill, och ännu en avstickare till Oxford Street, tog vi oss tillbaka till hotellet för att göra oss i ordning för kvällen. Vi skulle nämligen tillbaka till Spitalfield. 
 
 
Vi slog oss ned på Las Iguanas som hade 2 for 1 on cocktails. Vem tackar någonsin nej till det?
 
 
Där vi fick sällskap av Frida som tydligen av ren slump också befann sig i London.
 
 
Detta var definitivt det absolut godaste jag åt under hela London-vistelsen. Musslor, jätteräkor och vit fisk i en gräddig sås som serverades med ris. SÅ GOTT. 
 
 
Några timmar och rätt så många cocktails senare rörde vi oss ner mot Liverpool Street. Där vi hamnade på en traditionell brittisk pub.
 
 
Vi beställde in Pimms för att checka av den punkten på min to do-list. Och trots att vi knappt hörde vad någon av oss sa var detta en finfin avslutning på en fredag i London.