You looking quite pretty here tonight, Copenhagen.

2016-11-24 / 18:13:00
 
I lördags vaknade jag upp hemma i Bjuv. Var så himla peppad att det inte kändes mer än rätt att satsa på röda läppar. 
 
 
 
Vid ett tog jag färjan från Helsingborg över till Danmark för att möta upp Sara. Hade nämligen kul saker på gång på andra sidan sundet. 
 
 
 
Vi knatade förbi världens längsta kö in till Tivoli. Såg så himla mysigt ut med allt julpynt, men in dit skulle vi inte ändå. 
 
 
 
Istället vandrade vi vidare. Kikade lite i affärer och köpte te på Søstrene Grene. Innan vi letade oss bort mot ett café min storasyster hade tipsat om som låg vid sidan av Ströget. 
 
 
 
Som enbart serverade olika slags cheesecakes. Också kunde man köpa vin till. Himla lyx.
 
 
 
 Jag körde på en bit raspberry coffee och ett glas rött till det. 
 
 
 
Bertels Salon hette förresten stället. Himla mysigt, god fika och gullig personal. Bästa Köpenhamnstipset. 
 
 
 
Efter att vi fika färdigt fortsatte vi vidare. Det var så himla fint julpyntat överallt, på vissa gator "snöade" det skum och utanför de mer posh affärerna kunde man posera med stora figurer. 
 
 
 
När alla butiker hade stängt hamnade vi i baren på ett hostel. Beställde mer vin och pommes till det. 
 
 
 
Där satt vi tills klockan närmade sig åtta. Då drog vi oss mot Vega där det var världens snirkligaste kö runtom hela byggnaden. När vi kom in hade första förbandet redan börjat spela. Men det gjorde ingenting. Vi fick i alla fall se hela andra förbandets spelning. 
 
 
 
 
Och viktigast av allt. Vi missade inte en enda sekund av Tom Odell. Som ju var själva anledningen till resan över sundet överhuvudtaget. Var alldeles överlycklig när han klev på scenen. 
 
 
 
Detta var mitt livs bästa konsert. Jag har aldrig upplevt någonting liknande förut. När jag kunde höra hur Tom spelade de första tonerna till I Know på sin flygel. Det var så mycket känslor som ville ut på en och samma gång. Jag hoppade upp och ner på stället, skrek exalterat till Sara som stod bredvid och sen sjöng jag med för allt vad jag var hela låten. Pendlade från att stå med världens största leende målat i ansiktet till att vara på precisa bristningsgränsen till att börja störtgråta. Toms musik bär med sig så många känslor och upplevelser för mig. Att jag dessutom väntat på detta ögonblicket i nästan tre år, kollat på konsertvideos och målat upp bilder om hur fantastisk han är live, för att han sedan ska överträffa mina redan höga förväntningar. I can't even. Så svårt att sätta ord på vad som hände inombords där och då. Det var magiskt. 
 
 
 
Var så himla salig, svettig och törstig efter konserten. Tur att man var i Danmark då, där de delade ut kall öl till alla efter att man hämtat sin jacka i garderoben. Har aldrig druckit en så god öl förut. Klart slut på en fantastisk lördag i Köpenhamn. 
 

Kommentarer
Postat av: Anita

Men mys :D

2016-11-24 @ 19:56:05
URL: http://siliiins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback