En sista gnutta Barcelona.

2015-07-12 / 22:28:46
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Jag har nog aldrig haft så ont i fötterna som jag hade efter fyra dagar i Barcelona. I trettio graders värme spenderade vi ungefär tio timmar per dag åt att utforska staden till fots. Lördagen och söndagen bjöd på bland annat en tur ner till hamnen, en en euro-tripp upp till taket på Arenas De Barcelona, fantastiska utsikter, ett besök i den gamla OS-byn, hetsshopping då alla butiker tydligen håller stängt under söndagar, pastasallad på hotellrummet framför alla Jimmy Fallon-klipp jag kunde hitta, ett besök på Sagrada Familia med tillhörande besök uppe i tornen och obligatoriska pauser för välbehövliga iced vanilla lattes på Starbucks.
 
Sen blev det plötsligt måndag och det var dags att vinka hejdå till Barcelona för den här gången och åka tillbaka hem till kalla och alldeles för gråa Sverige.

En festival genom en mobilkamera.

2015-07-10 / 12:14:00
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Mina första veckor denna sommaren har minst sagt varit händelserika. Det kanske är någonting jag varit oerhört dålig på att visa här, men jag försöker verkligen att beta av varje del bit för bit nu i efterhand. Om ni bara visste hur himla mycket jag hunnit med. 
 
Såhär såg mitt liv till exempel ut en fredag och lördag i mitten på juni. När en vilsen indietjej hela vägen in till märgen råkade hamna på en housefestival i Stockholm. Det var två dagar av bubbel mitt på dagen i en park, årets första supervarma sommardagar, bara ben, massvis av skratt och såklart dans, dans, dans fram tills dagen blev till natt. Tänk att någonting så fel, kunde bli så himla rätt. 

When in Barcelona.

2015-07-09 / 18:36:09
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
En onsdagskväll för ett par veckor sedan hoppade jag och min storebror på ett flygplan i regniga Köpenhamn och cirkus tre timmar senare landade vi i soliga Barcelona. 
 
De två första dagarna ägnade vi mestadels åt att promenera runt, upptäcka Gaudi i vartannat gathörn, vända och vrida på varenda litet plagg i alla spännande butiker jag kom över, besöka Parc Güell, jubla inombords över att hitta en Tiger-butik och kunna köpa svenskt godis och att turista loss helt enkelt. Och som avslutning på fredagen, som ju var midsommarafton (vilket jag sörjde att jag missade!), lyckades vi dessutom även hitta en Tapas-restaurang som serverade köttbullar och trots bristen på nypotatis få till åtminstone en gnutta midsommarfeeling. 
 

Bästa torsdagskvällen.

2015-07-07 / 21:09:09
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
I torsdags var det verkligen sommar på riktigt. Dagen inleddes med en tur in till stranden, visserligen inte världens längsta, men ändå tillräckligt för att det skulle hinnas lapa lite sol och ätas obligatorisk glass.
 
Efter en snabb tur hemåt bar det sedan av igen och efter en svettig busstur (är det värmebölja så är det!) hamnade jag och Amanda i Kristianstad. Vi handlade med oss allt gott vi kunde komma på och begav oss sedan till Tivoliparken där vi rullade ut picknickfilten. Det allra somrigaste sättet att spendera en torsdagskväll på är nämligen genom att sitta på en filt i gräset, äta massvis av godsaker och lyssna på Timo Räisänen som tolkar Ted Gärdestad. Trots att jag har lyssnat på denna människan i nästan sju år så slutar jag aldrig att förundras över hur himla bra han är och hans tolkningar av Teds musik var inget undantag. Och en somrigare torsdag än såhär kommer nog ta ett tag att leta fram!