I've never been too good at change.

2015-12-26 / 21:52:00
En helt vanlig dag2 kommentarer
 
I över ett år nu har jag funderat på att klippa av mig håret. Jag har vikt in längderna på bilder, bläddrat mig igenom dessa och tvekat. Velat fram och tillbaka. Och i måndags bara gjorde jag det äntligen. Tjoff, så var det klippt. Och det är nog bland ett utav de bästa besluten jag tagit detta året. Förutom att kapa av håret i axellängd blev det även ett par nyanser mörkare. Gudars, vad jag stormtrivs i detta!

När man fyller tjugoett.

2015-12-16 / 21:07:51
En helt vanlig dag1 kommentarer
 
I måndags spräckte jag nollan och fyllde tjugoett. Fast jag tjuvfirade redan i lördags. Tillsammans med Astrid slog vi ihop våra födelsedagar och firade gemensam fyrtioettårsdag i förskott. Det är så knäppt egentligen. För i början av terminen var jag helt inställd på att jag skulle ha en stor 21-årsfest för att fira. Men ju närmare min födelsedag jag kommit desto mer opepp har jag blivit på just den tanken. Så att fira med ett par fina vänner och massvis av fika var alldeles perfekt. 
 
Att fira födelsedag hemifrån är någonting det lär ta ett par år att vänja sig vid. Efter lite tacomys och firande i måndagskväll kom hemsjukan krypandes och har bitit sig fast sedan dess. I skrivande stund håller jag på att varva Musikhjälpen-kikande med att packa. För i morgon åker jag äntligen hem. Om ni bara visste hur mycket jag längtar! Då ska det firas massvis av missade födelsedagar. Och äntligen ska jag få återförenas med ett konstant fullt kylskåp.

Hon jobbar läppstift, kajal, mascara.

2015-12-13 / 23:33:09
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Förra lördagen visade kalendern till slut den sjätte december och det var dags för Kaktusgalan. Det har varit så himla mycket förberedelser flera veckor i förväg. Och nu var det alltså till slut dags för Meskalins egen Oscarsgala. Kvällen började mindre med en söndrig klänning och ett par tigthts som till sist var mera utav en enda stor reva. Men trasig klänning till trots blev det en toppenbra kväll. Skrattade så att magen gjorde ont stundtals, åt lite för mycket efterätt, mellanfestade med riskakor och Jimmy Fallon och dansade tills lamporna tändes och det plötsligt var mitt i natten och dags att cykla hem. 

Tjugohundrafemton i musik.

2015-12-07 / 21:35:05
En helt vanlig dag1 kommentarer
 
December innebär inte bara att det börjar bli kallt, att det närmar sig jul och att man får äta så mycket lussekatter att magen gör ont. Det innebär också att Spotify äntligen sammanfattat 2015 musikaliskt sett. Låt oss spana in mina 696 olika lyssnade artister! 
 
 
 
Jag inledde året med att lyssna på en av mina absolut bästa kärlekslåtar. En gammal favorit som dessutom var en av de mest spelade förra året.
 

 
I år var det Jonathan Johansson som levererade årets mest lyssnade låt. Tillsammans med fyra stycken andra inte helt otippade låtar.
 
 
 
Och min topp fem artistmässigt såg ut såhär, vilket var ungefär vad jag hade väntat mig. Jonathan knep förstaplatsen här med. Tättt följd av Brandon. Dessa två har helt klart regerat min värld musikmässigt i år.
 
 
 
Och surprise, surprise! Jonathan prickade in två album på min topp fem. Tillsammans med Brandon Flowers och White Lies. Varför ändra på ett vinnande koncept liksom?
 
 
 
Min vinter dominerades av Kent, White Lies och The Kooks. Under våren tog Jonathan Johansson, Brandon Flowers och James Bay över stafettpinne. James som under sommaren byttes ut mot Panda Da Panda. Under hösten tog Avicii över mitt liv, men Jonathan Johansson klamrade sig såklart kvar och The Royal Concept fick också med ett finger i spelet. 
 
 
 
Till sist tycker jag att vi kan chockeras över att jag spenderat 44 dagar åt att lyssna på musik detta året. Och jag har nästan lyssnat på dubbelt så mycket musik detta året som förra. Nu kan jag definitivt börja säga att jag lever och andas musik. Klart slut för detta musikåret, är redan spänd på nästa års sammanfattning!
 
 

Julmarknad, lussekatter och fotogenialitet.

2015-12-01 / 01:48:00
En helt vanlig dag0 kommentarer
I fredags tog jag och Astrid cyklarna ner mot stan efter dagens seminarium. Det var ju black friday, så efter en mysig lunch kikade vi i alla butiker vi kom över. Innan vi styrde cyklarna mot årets första julmarknad. Som Astrid tydligen var väldigt pepp på.
 
Vem skulle inte vara det när den hölls på slottet?
 
Här promenerade vi runt och provsmakade fudge, kanderade cashewnötter och marsipanbröd tills dess att illamåendet kom krypandes. Innan vi kändes oss färdiga och jag vinkade hejdå till Astrid.
 
Istället cyklade jag bort till Judit. Där det vankades julfika med lussekattspremiär för detta året.
 
Tillsammans med detta lilla gänget satt vi och pratade om allt och lite till, drack kaffe och knaprade i oss brända mandlar. 
 
Innan det var dags att säga hejdå och cykla bort till teatern. Där det var såhär himla fint i taket. Vilken fredagslyx.
 
Jag och Cornelia skulle nämligen gå på detta fotogenialiska. 
 
Jesper Rönndahl var verkligen briljant. Skrattade så att magen gjorde ont stundtals. Ett en och en halvtimmes magpass senare hamnade vi hemma hos Ida för glöggmys. Och sedan var det klart slut för en toppenbra fredag!