Lillebrors konfirmation.

2014-05-25 / 20:58:59
En helt vanlig dag1 kommentarer
 
Igår konfirmerades lillebror och då fick ju kameran självfallet följa med. Kände mig så himla gammal när jag såg lillebror i sin kåpa, för mig kommer han ju alltid att vara den där lilla störiga plutten som man jämt bråkade med när man var yngre. Hur som helst så var det en trevlig dag innehållandes kvävda gapskratt i kyrkan, massvis av fika och häng med hela familjen som var samlad för dagen. Som en konfirmation brukar vara, alltså!
 
Och påtal om att känna sig gammal. Idag har jag tjänat in så pass mycket vuxenpoäng att min poängmätare snart exploderar. Idag har jag nämligen röstat för första gången i mitt liv. Det om något får ju en att känna sig supergammal. Överkompenserade för mitt vuxna beteende genom att stå bakom skynket och i panik väsa till min mamma som redan lämnat sin röst att "Mamma, jag vet inte vad jag ska välja..." Att ta med sig en valsedel för ett annat parti än det man i förväg tänkt rösta på är lika med en väldigt dum idé, men magkänslan vann och nu har jag någonting att komma ihåg tills nästa val i höst!
 

Dansar till ljudet av brandalarm.

2014-05-22 / 13:47:00
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
I lördags bar det av till Lund igen. Känns lite som om att jag spenderar väldigt mycket tid där numera, men jag klagar inte. Denna gången var det dags för Lundakarnevalen och åh, vad jag är ledsen över att jag inte knäppte några bilder på miljön där. Det var lite som att stiga rakt in i en scen på tivolit i Lilla Jönssonligan På Styva Linan. Alldeles fantastiskt mysigt!
 
Efter att ha vandrat omkring på det fina området i någon timme började det äntligen närma sig det som var själva höjdpunkten med lördagen, nämligen att Movits skulle spela live. Det blev en lite konstig spelning, med mycket dans och allsång, där de äntligen spelade låten jag sett fram emot under tre spelningar, men som framåt slutet blev aningen kaosartad. Flög fram och tillbaka i publikhavet likt en vante, innan en snäll främling bestämde sig för att ta mig under sina vingar resten av konserten och såg till att jag fick fortsätta ha en kul kväll, trots allt knuffande. Så himla glad över att det faktiskt finns människor här i världen som väljer att sätta andras säkerhet framför sin egen. Tack, kära främling för att du räddade mig undan att bli äppelknyckarjazzmos!
 
Summan av kardemumman, en knasig, men ändå fin kväll! Men nu råder det Movits-stopp för mig och Christina en stund. Man vill ju inte ha för mycket av det goda heller!
 

Två sötnosar och lite badminton.

2014-05-22 / 00:25:39
En helt vanlig dag1 kommentarer
 
Vilken bra onsdag jag haft! Vädret har varit på topp, vilket innebar att dagen spenderades mestadels utomhus. Även Elsa och Doris fick spendera dagen utomhus (som ni ser ovanför!) Blev en stund lapandes sol, innan jag lyckades få syster att gå med på att spela ett par rundor badminton med mig. Vi spelade i nästan två timmar och i tjugofyra graders värme kan jag ju lova att jag var lagom svettig när vi hade spelat färdigt. Blev ett par rundor till senare på kvällen, efter att jag fått ett plötsligt badmintonsug. Också ett par impulsiva omgångar brännboll, med ett skohorn som slagträ. Och till alla som tvingas bo i samma kvarter som mig; Förlåt för att jag ibland gick in för det så pass mycket att jag tjöt till som om att någon höll på att ha ihjäl mig. Men, brännboll med ett skohorn är faktiskt blodigt allvar!

En Valborg i Lund.

2014-05-07 / 16:37:44
En helt vanlig dag1 kommentarer
 
Presens, vad är det? Jag är ärligt talat sämst på att skriva om saker när de väl händer, men sisådär en vecka försent tänkte jag nu berätta lite om min Valborg. Detta året spenderades den tillsammans med trevligt sällskap i Lund. Vet inte riktigt varför jag aldrig har firat Valborg där förut, för det var fantastiskt. Lite som att sitta på en enda stor festivalcamping och bara hänga (detta vet självklart alla i Sverige redan om, bara jag som är lite efter). Lär helt klart komma tillbaka nästa år! Tror inte att jag behöver säga så mycket mer än så. Summan av kardemumman; Fin Valborg, även om den kanske inte slutade exakt som jag hade tänkt mig. Bilderna har jag förresten lånat av bästa Rebecca. Själv knäppte jag tydligen inte en endaste bild under hela dagen!

Swing för hyresgästföreningen!

2014-05-03 / 19:44:00
En helt vanlig dag4 kommentarer
 
Mugsy baloney! Förra lördagen vankades födelsedagsfest för Rebecca. Och inte vilket typ av fest som helst, utan en maskerad. Jag bestämde mig för att go all Charleston, vilket jag är så himla nöjd över att jag gjorde. Egentligen hade jag planerat en helt annan utklädnad, men när jag vaknade på lördagsmorgonen var min enda tanke "SKROTA!" Och skrota gjorde jag, vilket ledde till att dagen ägnades åt att knåpa ihop en helt ny utklädnad av saker vi hade liggandes hemma och ta-dah, det blev ju alldeles toppenbra! Joelle stod för håret och sminket, vilket blev ah-mazing! Om jag kände för att plocka fram pianofingrarna hela kvällen? Svar ja!
 
Tog bara dåliga mobilbilder under kvällen, så de besparar jag er. Men det blev en trevlig kväll, med mycket skratt, piggelindrinkar, en smärtsam promenad till stationen mitt i natten och slutligen en helknasig fast ändå rätt bra ersättningsbusstur hemåt! Bra lördag helt enkelt!