Well, she was just seventeen.

2013-09-30 / 17:45:26
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Här sitter jag och snörvlar som en tok. Torkar glädjetårar och håller inne fler ylskrik i ren och skär glädje som inte bör få komma ut. För kombinationen Glee och Beatles finns bara ett enda ord; Fantastiskt.

Onsdagsklubb, Idol-häng och utgång.

2013-09-28 / 19:31:00
En helt vanlig dag1 kommentarer
 
Vad bra de senaste dagarna har varit! I onsdags var det dags för onsdagsklubb och denna veckan sågs stora delar av klassen hemma hos Julia för lite förhäng, innan vi drog oss mot Köpis. Det servererades även mat där i onsdags, och jag som har cravat hamburgare i cirka en halv evighet ville tjuta till av glädje när det fanns på menyn. Kan ha varit bland de smarrigaste burgarna jag någonsin ätit, gudars alltså. Det blev förövrigt en toppenkväll, med massa skratt och prat om allt möjligt. 
 
Igår hade vi Idol-mys här hemma hos mig och vi tryckte i oss så mycket onyttigt att jag nästan är förvånad över att vi inte sprängdes. Massa trevlig kväll och alla favoriterna gick vidare, som tur var! Idag blir det utgång med klassen och just nu sitter jag och inväntar att Johanna ska knacka på dörren, så att vi kan kila över till Julia för att fixa hår och förhänga lite. Tror att det kan bli galet bra! 
 
Nu ska jag stänga av datorn, så att jag är redo att bege mig så fort Johanna behagar kika förbi!

Tjugofyra dagar i Sunne.

2013-09-24 / 20:10:49
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Tre veckor, eller närmare bestämt tjugofyra dagar, det är exakt så många dagar som jag hittills spenderat häruppe. Och jag trivs, även trots att det kanske inte verkade så där i förra inlägget. Ibland längtar jag kanske hem lite, men det är väl alldeles naturligt helt enkelt.
 
Här är i vart fall mina tre första veckor i Sunne via Instagram. Jag har märkt att sedan jag började laga mat själv så har i princip det enda jag velat Instagramma varit mat. Jag undrar om jag börjar få lite hybris? Typ; "Ha, in your face, Josefi som inte hade flyttat hemifrån. Jag kan fan visst laga mat!" Isåfall får jag nog ta och lugna ner mig lite. Vill ni ha fler matbilder så rekommenderar jag att ni följer mig på Instagram, där heter jag Finurligafi. Jag kan garanterat lova att det lär dyka upp fler sådana, nämligen.
 
Nu kör vi tjugofyra dagar till häruppe och sedan ytterligare tjugofyra och så vidare i all oändlighet (sluta överdriva, Josefi. Två år är inte i all oändlighet heller). Hurra för det!

What doesn't kill you.

2013-09-24 / 19:13:00
I mina öron0 kommentarer
 
Jag tror att jag ska kunna överleva fram tills december trots allt. Med bara en ynka månad kvar tills finbesök numero uno, så har jag nu ännu någonting mer att se fram emot; Nytt album från Jake Bugg den 18e november. Snälla tiden, gå fort!

Man kan om man vill.

2013-09-22 / 20:49:04
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Jag är modig jag. Helgen efter att jag hamnat häruppe försökte jag mig på att baka kladdkaka, men misslyckades. Nej, jag har ärligt talat ingen aning om hur man ska bära sig åt för att misslyckas med kladdkaka. Istället för en kladdig och god kaka plockade jag ut en helt genombakad kaka ur ugnen. Kan berätta att man blir rätt besviken då. Fast idag körde vi round two och nu har jag nog börjat bemästra ugnen. Istället för genombakad kaka plockade jag nämligen ut en lagom kladdig kaka med galet god och seg topp. Åt så att jag hamnade i matkoma förut, men det var så värt det!
 
Någonting annat jag har börjat bemästra är tvättmaskinen. I samma veva som kladdkakefiaskot lyckades jag även klanta till tvättandet, men det har jag filat på nu. Är inne på min andra maskin för dagen och nu har jag lärt mig att hålla fingrarna i styr så att tvätten slipper åka på dubbel tvätt (wopsie!) Stolt tjej, hej!

There is a light that never goes out.

2013-09-21 / 22:22:39
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Glad lördag på er! Idag har jag varit ute och åkt bil. I förmiddags hörde en klassis av sig och frågade om jag ville hänga med till Ikea och det var väl klart att jag ville det. Så efter ett par timmar i bil (vissa av de inte ens planerade) kom jag hem igen med en väldans tjusig ljuslykta (den prickiga på bild), lite impulsshoppat presentpapper med små söta djur på, andra nödvändigheter och med en McFlurry Bounty i magen. Jag klagar alltså inte!
 
Jag försöker förresten att bli lite mer aktiv här, men det går ju lite sisådär. Så fort jag fått ordning på exakt allt här i lägenheten så ska jag försöka fotografera och visa upp hur jag bor. Men just nu försöker jag komma in i den där gå i skolan-rutinen igen. Jag måste erkänna att det är rätt jobbigt att gå 8-16 om dagarna när man blivit bortskämd med korta nio till tolv-dagar det senaste året. 
 
Men det får jag ta tag i efter en skål popcorn och Hur Många Lingon Finns Det I Världen. Hej så länge!

För jag får dig inte ut ur min skalle.

2013-09-13 / 00:24:00
I mina öron0 kommentarer
 
Och det vill jag inte heller. Hösten är räddad! Tack för den, Movits!

Huvudet bland molnen.

2013-09-11 / 19:16:00
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Bonsoir på er! Här sitter jag med magen full av rester från gårdagens stroganoff-kalas, visslar med i Halvvägs för tusende gången denna dagen (och inväntar att mina grannar ska komma och knacka argt på dörren för att de har tröttnat på mitt visslande), också får vi inte glömma bort att jag även inväntar att klockan ska slå halv åtta. För idag har jag tagit på mig senaste klänningstillskottet i garderoben och är nu redo för onsdagsklubben!
 
Sedan jag kom hit har jag ägnat varje kväll åt att umgås med min kära vän TVn, men nu får det lov att vara nog med det. Så idag offrar jag Idol till förmån för häng med lite människor från skolan. Ska jag vara ärlig så tror jag nog att det är väldigt mycket trevligare än ännu en tv-dejt (även om jag innerst inne sörjer att jag inte lär få veta Gabriels öde förrän jag är hemma igen framför TV4 Play)!

Hej från Sunne!

2013-09-03 / 19:21:20
En helt vanlig dag1 kommentarer
 
Jättestort hej från Sunne! Jag är så oerhört himla lycklig precis just nu. Jag har nämligen äntligen fått igång mitt internet. Så fånigt att man blir så glad över det, men att kunna använda Spotify igen och att kunna kolla Facebook från någonting annat än mobilen får mig typ att vilja hoppa glädjeskutt runtom i hela lägenheten.
 
I lördags var det alltså dags för mig att flytta hemifrån, så numera har jag min alldeles egna lägenhet sex timmar hemifrån. Hur det känns? Alldeles utmärkt. Lägenheten är fin och jag har haft två väldigt bra första dagar i skolan. Igår åkte vi på sightseeing genom Sunne och idag har vi varit på besök på ett gulligt litet museum som sedan avslutades med en väldigt inspirerade föreläsning. Om en liten stund hade jag tänkt värma på lite Carbonara-rester från igår och sedan blir det en helkväll framför TVn. En väldigt bra tisdag, helt enkelt!
 
Vi hörs när vi hörs!