Kärlek i paket.

2013-12-25 / 23:47:40
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
God jul i efterskott! Här är en liten kavalkad av bilder från min mysiga julafton. Det var vädigt fint att äntligen få vara hela familjen samlad igen, har saknat hela familjen supermycket. Också är det såklart alltid gott med julmat och kul att få ge borta/öppna julklappar! Summan av kardemumman: En väldigt fin julafton. Hoppas att ni hade det minst lika trevligt ni också! 

God jul!

2013-12-24 / 23:10:03
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Önskar två systrar som uppenbarligen fått i sig lite för mycket socker!

Nitton år i efterhand.

2013-12-22 / 20:03:28
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Hej från Skåne! Landade här nere igen sent i torsdagskväll och gudars vad skönt det är att vara hemma. På dessa få dagarna har jag hunnit med mitt sista gratis tandläkarbesök (hjälp, jag börjar bli gammal) en heldag på Väla med Christina och allt vad det hör till och igår inhandlade jag de sista julklapparna tillsammans med mamma. Mitt i julruschen stötte jag även på en av mina gamla lärare, vilket var väldigt kul. Skulle kunna skriva ett helt blogginlägg om hur bra den människan är, men det finns det inte tid för. Det har gått några år sedan jag träffade honom senast, så det var helt klart ett roligt sammanträffande att stöta på honom mitt bland hyllorna i en mataffär. 
 
Igår firade vi dessutom min födelsedag i efterskott. Eftersom att jag är så himla värdelös på att uppdatera den här bloggen så har jag helt glömt att nämna att jag numera är hela nitton år gammal. Vi fikade i vart fall julig prinsesstårta och efter att hela familjen engagerat sig i att hitta mina födelsedagspresenter som mamma förlagt så blev det lite presentöppnande också. Vid det här tillfället hade min kamera dock gått och avlidit, så jag får visa lite bilder på allt fint i efterhand istället. Kan ju hinta om att alltsammans gick under ett och samma tema!
 
Men nu hade jag tänkt redigera lite bilder (och fortsätta sniffa i mig doften av tillagningen av köttbullar som är på gång nere i köket), för jag har lite catching up to do!

Första advent i efterskott.

2013-12-09 / 13:37:00
En helt vanlig dag1 kommentarer
 
Förra veckan var det första advent och jag befann mig på hemmaplan. Började dagen med en liten tur ut till Familia tillsammans med mamma. Vi skulle nämligen fira lillebrors födelsedag i förskott nu när jag ändå var hemma över helgen och mamma hade några sista presenter att köpa. Åh, som jag hade saknat små impulstrips ut till Familia. Väl hemma igen blev det födelsedagsfika med tårta och annat gott, innan dess att jag fick skynda mig iväg till stationen för att ta tåget in till stan.
 
Jag och Christina skulle nämligen gå på julskyltning. Vi köpte brända mandlar och gick runt och pratade om allt mellan himmel och jord. Himla mysig dag, som avslutades med att Christina följde med mig hem och sov över, så att vi kunde åka tillsammans in till stan där jag sedan skulle hoppa på tåget hemåt igen dagen efter.
 
Och himla mysig helg överhuvudtaget. Jag har återigen upptäckt att jag är en otroligt hemsjuk människa och nu räknar vi verkligen ned, fram tills att de där elva små fjuttiga dagarna som skiljer mig från hemma är bortblåsta!

De säger jag låter old school, baby.

2013-12-08 / 22:56:00
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Efter fem timmars pendlande förra fredagen nådde jag äntligen skånsk mark igen och återförenades med världens finaste vovve, innan det var dags att packa väskan och bege sig på språng igen. Denna gången mot Ramlösa för en re-union med Christina, innan det bar av mot Malmö och Moriskan.
 
Det var nämligen dags för dagen d. Den där som jag och Christina räknat ned till i veckor. Äntligen skulle vi få lov att dansa tills fötterna gjorde ont igen till tonerna utav Movits. Och åh, vad det var bra. Det blev allsång till Halvvägs, dans till Äppelknyckarjazz och dessutom finbesök på scenen av ingen mindre än Timbuktu. Efter konserten stannade vi kvar på Moriskan tills stängning och stötte på Anders och Johan i vimlet. Kvällen kunde inte ha blivit bättre!
 
Om det var värt att pendla i fem timmar för detta? Om ni bara visste!
 

Andra advent.

2013-12-08 / 20:24:43
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Glad andra advent på er! Idag har jag trotsat snön som slagit till mot Värmland för att kunna baka lussekatter. Att köpa jäst var ett litet äventyr i sig, men ingen advent utan lussekatter. Har precis tänt två av ljusen i min adventsljusstake och smaskat i mig två stycken, tillsammans med ett glas julmust framför senaste avsnittet av julkalendern. Börjar känna hur julkänslorna kryper fram sakta men säkert nu. Och imorgon blir det ännu juligare när Musikhjälpen drar igång. Gudars, vad jag längtar!
 
Men nu funderar jag på att smyga mig bort till köket och hämta ännu en lussekatt, så det ska jag nog ta och göra faktiskt!

Hej igen, Värmland.

2013-12-03 / 01:22:00
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Åh, vilken fantastiskt fin helg jag haft hemma. Hamnade i Värmland igen för ett par timmar sedan och har från dess fram tills nu pillat med min presentation jag ska hålla i skolan imorgon. Imorgon ska jag blogga massvis (kan vara så att jag ljuger nu), för jag har en hel del fint att del med mig av från helgen. Men först ska jag fånga ett par z!