Glad Valborg!

2013-04-30 / 19:53:12
En helt vanlig dag0 kommentarer
Har ingen aning om ifall man ens säger glad Valborg, om inte så gör jag det ändå. Hoppas ni har en fin kväll och sådär. Själv så har jag precis brottats klart med min projektrapport och äntligen fått den inlämnad. Med andra ord sitter jag alltså hemma och ruttnar i min ensamhet, men ska väl nog kunna hitta på någonting ändå. Snart blir det nog middag med familjen i vart fall. Sen får vi se om jag orkar mig ut till majbålet (fast jag sätter mig nog hellre i fönsterkarmen och kikar på det - har ju någon slags förstaparkettplats just där). 

Seven days a week, every minute of the day.

2013-04-28 / 21:21:36
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
 
Har inte så jättemycket att skriva om egentligen, men ville ändå kika in och säga hej. De senaste dagarna har jag ägnat åt projektrapportsskrivning, serietittande, godisätande, promenader i det fina vårvädret och idag har jag varit på fotbollsmatch. Har fortfarande rätt så mycket plugg kvar att bli klar med, så har i princip knappt tid för någonting annat just nu, känns det som. Har cirka fem stycken relativt stora uppgifter kvar nu och de hoppas jag kunna bli klar med under nästa vecka. Ska kötta, kötta, kötta. För nu är det bara 38 dagar kvar till studenten och den tiden vill jag egentligen helst kunna spendera åt allt annat än plugg.
 
Men ska jag kunna göra någonting annat än att plugga inom de närmaste veckorna så får jag nog ta och återgå till mitt podcastlyssnande och projektrapportskrivande nu!

Kalasgott och glad tisdag!

2013-04-23 / 14:47:37
En helt vanlig dag4 kommentarer
Hej från glad tjej som idag har redovisat sitt projektarbete. Jag överlevde alltså även min redovisning (även om benen höll på att skaka sönder, så nervös som jag var) och har nu lyckats få upp mitt projektarbete på det världsomspännande intranätet. Och det var väl egentligen vad jag ville komma fram till! Vill ni kika så klicka på någon av bilderna här ovanför!

So keep your head up.

2013-04-19 / 00:00:28
En helt vanlig dag1 kommentarer
Bild från i februari.
 
Oj, vad tyst det har varit här ett par dagar. Men jag har faktiskt haft fullt upp med mitt projektarbete - som faktiskt äntligen är klart nu. För en stund sedan lämnade jag in min PDF på Adela och imorgon kilar jag förbi lärarrummet och lämnar av min loggbok. Känns så extremt skönt att äntligen ha hela denna stora klump av plugg avklarad (fast, jag har ju fortfarande redovisningen på tisdag och sedan projektrapporten kvar att göra). Just nu sitter jag och försöker välja lite bilder att föra över till ett USB-minne som ska med till skolan imorgon. Dags att ta tag i mitt analoga fanzine. Ska försöka få klart det så snabbt som möjligt, så kan man bocka av det också.
 
Tror att jag har lite mindre panik och ångest kring plugget nu. Fortsätter jag på samma sätt så ska nog allting vara ordnat och finemang tills om fyrtioåtta dagar (peppar, peppar). Men nu var det alltså bilder som gällde och sedan borde jag sova!
 
 

If I was a band my name would be Forevers.

2013-04-14 / 18:34:51
En helt vanlig dag0 kommentarer
Hej mitt i mitt högskoleansökande! Här sitter jag och rangordnar skolor och program, i ett försök att få iväg min högskoleansökan någon gång. Mitt i detta tänkte jag bara att jag skulle kika in och tipsa om lite bra musik.
 
Först och främst så bara måste (verkligen måste) ni lyssna på Britta Perssons nya fantastiska album med det fantastiska namnet If I Was A Band My Name Would Be Forevers. Perfekt album att lyssna på när man högskoleångestar, pluggar eller bara känner för att sätta lite toner på sin vardag. Det klingar 80-tal och är bara allmänt underbart. Favoriterna från min sida är Walk My Bike och Grunge Girls. 
 
Annars har jag även en alldeles fenomenal ny playlist med lite aprilfavoriter - och på den ligger faktiskt alla mina favoriter från Brittas nya platta. Så lyssna, lyssna (klicka på bilden ovanför för att hitta till spellistan)!

People tell you not to take chances.

2013-04-13 / 17:18:00
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
Igår avslutade jag en väldigt bra dag på världens toppenvis. Nämligen framför livestreamen från Jake Buggs spelning på Coachella. Och åh, så bra den människan är. Helt fantastisk röst och bara allmänt askalas. Så, vart jag än befinner mig i höst så vet jag i vart fall att jag i november lär ta mig till Köpenhamn för att se denna människa spela live. Punkt.

Gissa vem.

2013-04-12 / 22:27:55
En helt vanlig dag0 kommentarer
Ja, kan ni gissa vem?
Detta är i vart fall vad jag har sysselsatt mig med under dagen. Blev alldeles precis färdig, efter att ha tagit en paus för årets första fotbollsmatch. Det var galet kallt och mina fötter domnade totalt redan innan matchen hade börjat, men jag var pepp ändå och jag längtar redan efter nästa hemmamatch. Resulatet? Visserligen 0-0, men då dömdes matchens enda mål (gjort av Landskrona, såklart) bort och i det stora hela var Landskrona överlägset - så det kändes helt okej ändå!
 
Nu ska jag försöka snickra ihop en studentinbjudan med bilden här ovanför och sedan får vi se vad som händer. Imorgon står förresten mazarinbak på schemat - bra lördag!

Look past the trouble.

2013-04-10 / 19:50:19
En helt vanlig dag2 kommentarer
Ett skepp kommer lastat med ett dåligt försök till fotografier till mitt projektarbete. Ett projektarbete som förresten håller på att få mig att panika sönder totalt. På sistone har jag pluggat, pluggat och pluggat. Och det känns verkligen som om att jag skulle kunna drunkna i plugg just nu. Jag har sådan panik över allting just nu att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Allra bäst hade varit ifall man kunde knäppa med fingrarna också är alla uppgifter gjorda, men det går ju inte. Istället får jag trösta mig med att det är femtiosex dagar kvar till studenten och att jag efter det kommer att få slippa lägga ner energi på uppgifter i varken historia, naturkunskap eller geografi någonsin igen.
 
Men, det är om femtiosex dagar det. Nu har jag en släktforskningsuppgift och idéskiss som ropar på mig. Happy days!
 

You will be the one to lead the way.

2013-04-10 / 17:49:00
En helt vanlig dag0 kommentarer
Idag är det den tionde april. En helt vanlig dag egentligen, fast ändå inte. När jag kikade på datumet förut fick det mig att haja till. Först förstod jag inte riktigt varför, men sedan slog det mig. Bläddrar man tre år tillbaka i arkivet så vet man precis vad jag gjorde den tionde april tjugohundratio.
 
Det var nämligen då en väldigt mycket nervösare, femtonårig version av mig, tog tåget in till stan för att få träffa en av sina favoritartister. Jag minns fortfarande hur jag log när jag stod där på We Love Music och såg Timo köra två låtar akustiskt innan det var dags att bilda kö vid kassan för att få sin skiva signerad. Och jag minns fortfarande hur hög puls jag hade där i kön, hur Timo missuppfattade mitt namn och trodde att jag hette Sofie, Josefin och Josefi utan s och sedan hur jag så nervös att jag inte ens klarade av stoppa tillbaka texthäftet i fordralet igen tog mig ut ifrån butiken.
 
Och trots att det har gått tre år och Timo kanske inte har samma betydelse för mig längre så tycker jag att detta är så himla värt att minnas. Jag skulle nog våga påstå att det är väldigt mycket tack vare detta och tack vare hans musik och tjugohundratio överhuvudtaget som jag är den jag är idag!
 

Från tio till ett.

2013-04-09 / 13:24:00
En helt vanlig dag0 kommentarer
 
10 saker jag tycker om: 
♥ Mat (och sötsaker).
 Att ligga vaken om nätterna och prata om allt och ingenting med fina vänner.
♥ Att gå på bio.
♥ Att sova.
♥ Att sitta i fönsterkarmen och lyssna på musik högt.
♥ Att kramas.
♥ Att åka bil när det är mörkt och lyssna på bra musik. 
♥ Lediga dagar då man kan äta frukost/lunch framför nya avsnitt av favoritserierna.
♥ Att mötas av en glad vovve när man kommer hem från skolan.
♥ Att gå på konsert/festival.
 
 
9 saker jag tycker mindre om: 
- Min brist på självdisciplin.
- När man håller på att drunkna i skoluppgifter.
- Att åka buss.
- Att behöva gå hem ensam när det är mörkt.
- Att gå upp på morgonen.
- När ens Spotify-tid tar slut.
- Att gå till tandläkaren.
- Känslan av att inte hitta någonting att ha på sig.
- Att redovisa/prata inför folk.
 

8 bloggar jag läser:
Jennys blogg.
 
7 saker jag vill göra i framtiden: 
♥ Bo utomlands, allra helst i London. 
♥ Skaffa en liten tax.
♥ Plugga/jobba med någonting jag tycker mycket om.
♥ Åka till New York.
♥ Skriva krönikor för en tidning.
♥ Lära mig spela gitarr.
♥ Se The Kooks på hemmaplan.
 
 
6 saker jag är rädd för: 
- Trånga utrymmen.
- Spindlar.
- Att vara utomhus ensam när det är mörkt.
- Djupt vatten.
- Katter. 
- Bin/getingar/humlor.
 
5 platser jag tycker om att vara på: 
♥ Siesta. Själva området och stämningen är alltid så fantastisk.
♥ Gränna, utifrån vad jag minns från när jag var liten. Att bada i Vättern och promenera i byn där det doftar polkagris.
♥ I en bil på väg till någon spännande plats. Gärna med bra road trip-musik och fint sällskap.
♥ På en picknick-filt på någon mysigt plats, tillsammans med fina vänner.
♥ I hammocken ute i trädgården en varm sommardag, med någonting att läsa i händerna och musik i öronen.
 
 
4 ord som beskriver mig: 
Blyg.
Pratglad.
Envis.
Kreativ.
 

3 saker jag ser fram emot: 
♥ Studenten, såklart.
♥ Sommaren i allmänhet.
♥ Olly Murs i Köpenhamn i Oktober.
 
2 bra filmer: 
♥ Whip It.
♥ Kronjuvelerna.
 
 
1 bra låt: 
Så himla svårt, men She's Fantastic av Sondre Lerche gör mig alltid så glad och pepp!

Sometimes I think I don't understand.

2013-04-04 / 17:45:07
En helt vanlig dag0 kommentarer

Jag slutar aldrig att förvåna mig själv. I flera dagar har jag slitit med mitt personliga brev och när jag äntligen blev klar och bestämde mig för att skriva ut det tillsammans med ansökningsblanketten till skolan så började jag plötsligt tvivla på allt det jag tänkt på. Plötsligt satt jag och stirrade på bilder från skolans sista års-elevers examensarbeten och kände bara att "Nej, här platsar jag inte." De kunde ju göra saker i papper - göra saker i verkligheten. Jag är ju bara en hopplös tjej som kan lite inom det grafiska och digitala - jag kan inte göra saker analogt. Men jag skrev ut ansökningsblanketten ändå och fyllde i den. Skrev ut mitt personliga brev.
 
Nu, en timme senare kommer jag på mig själv med att sitta och knyckla ihop små papperstussar till ett lite sent skolprojekt. Så, jo. Jag kan visst! Klart att jag är gjord för den där nedrans yrkeshögskolelinjen!
 
Imorgon är det jag som tar med mig ett av mina kanske livs viktigaste brev bort till närmaste gula brevlåda!

Påskbilder i efterskott.

2013-04-02 / 17:56:02
En helt vanlig dag0 kommentarer
Jag är ärligt talat fullständigt värdelös på det här med att vardagsfotografera. Dessa bilderna är väl lite vad jag lyckades åstadkomma på fotofronten i lördags. De obligatoriska bilderna på vad man stoppade i sig och sedan en liten bild på årets påskpåse som innehöll en hel årsförbrukning godis och en söt liten cupcakes-bok bland annat. Men eftersom att jag ser på bloggen lite som ett sätt att i framtiden kunna se tillbaka på vad jag gjort här i livet så kändes detta inlägget obligatoriskt ändå, haha!
 
Note to self: Bli bättre på att vardagsfotografera någon gång så att blogginläggen blir åtminstone lite roligare.

Lite Jenny.

2013-04-02 / 12:04:00
Bakom kameran1 kommentarer
Tänkte bara visa de två bilderna jag lyckades få till på Jenny igår, innan vi och våra frusna fingrar gav upp den iskalla fotorundan.
 
Nu: Lunch, lite mer lay-out och kanske även lite mer chokladdoppade cashewnötter.

Pinch punch, first day of the month.

2013-04-01 / 19:18:37
En helt vanlig dag0 kommentarer
Hej på er! Första april idag och denna månaden börjar bra. Idag har jag ägnat mig åt studentklänningsjakt och efter det träffade jag Jenny för en väldigt kort och kall fotorunda, innan det hela slutade med att vi hamnade hemma hos mig och satt och pratade om allt och inget en stund. Studentklänningsjakten var förresten väldigt lyckad. Har äntligen lagt vantarna på en klänning och är nu superpepp på studenten. Nu fattas bara ett par skor och sedan är jag ready to go (om man borster från alla hundra skoluppgifter som jag har kvar att fixa innan studenten också). 
 
Det var nog allt jag hade att berätta om just nu. Så nu återgår jag till skrivandet på mitt personliga brev, på historiauppgiften om det svenska 1900-talet och till min påse med naturgodis.