It's a piece of cake

2011-03-30 / 18:40:40
Sockerchock1 kommentarer
De flesta som känner mig i verkligheten vet nog om att jag älskar att baka. Egentligen är jag nog inte gjord för att baka. För jag är så rädd att jag ska bränna mig på plåtar, ha i för mycket bakpulver i smeten eller bränna ner huset varenda gång jag bakar. Men de senaste helgerna har jag bakat hela tiden. Alltifrån småkakor till muffins och i lördags körde jag på stort och bakade chokladrutor för första gången någonsin. De blev helt perfekta. Synd bara att jag gick och blev sjuk i söndags och inte hade nån aptit att äta upp de längre då.

Åh, just det. Som jag sa här ovanför nyss så gick jag och blev sjuk i söndags. Drog på mig världens äckelförkylning och låg sedan däckad i sängen hela måndagen. Var hemma ifrån skolan igår också, men idag var jag tillbaka. Så nu ska jag försöka få fart på bloggen igen.

Hm, det var nog allt jag hade att skriva. Hade tänkt kika på Dear John nu. Har velat se den sen den gick på bio och nu går den på TV, så det blir helt perfekt.

Here comes the good times

2011-03-23 / 14:29:02
En helt vanlig dag0 kommentarer
Idag är jag glad. Solen skiner och jag kunde gå till stationen i vårjackan i förmiddags. Känns skönt att våren verkligen har dykt upp nu. Inte en sekund för tidigt. Snarare tvärtom, lite väl sen. Jag tycker att det kunde ha blivit vår redan i slutet av februari. Eller, varför kunde vi inte bara haft vår hela vintern och sedan vår under våren också? Det vore perfekt.

Nu måste jag nog sluta skriva här och istället ägna min tid åt övningsprovet i geometri som vi fick för en stund sedan här på mattelektionen. Inte världens roligaste, men blir det för tråkigt kan jag ju bara sitta och glo ut genom fönstret en stund. Man blir ju så glad av det fina vädret!

Holiday, is the best day

2011-03-18 / 19:56:55
En helt vanlig dag0 kommentarer
Tiden går snabbt när man har roligt, också vips var det fredag igen. Det har varit en rätt lugn vecka i skolan, vilket nog fått tiden att gå lite lite snabbare än den brukar göra. Vi har påbörjat lay-outen till skoltidningen nu och försöker samtidigt att hitta ett nytt tryckeri som kan trycka vår drömtidning (just nu ser det sättet vi trycker tidningen på förjävligt ut). Men det var faktiskt inte det jag tänkte skriva om här.

Idag är det ju fredag och jag har spenderat dagen åt att kolla Gossip Girl. Strax vankas det tv-kväll tillsammans med mamma och en skål popcorn. Det blir Let's Dance, precis som alla andra fredagar. Det programmet är ju egentligen riktigt uruselt, men ändå ser jag på det vecka efter vecka. Kanske för att det har blivit någon slags tradition här hemma.

Imorgon ska jag förmodligen umgås med Jenny, Amanda och Emma. Det var rysligt längesen jag träffade och umgicks med Amanda och Emma på riktigt. Det har inte blivit mer än att vi har stött på varandra ett par gånger den senaste tiden, men jag antar att det blir så när alla är upptagna på varsitt håll. Ska bli kul att träffa de igen iallafall!

Oj. Nu börjar snart Let's Dance. Popcornpåsarna skriker ifrån sitt skåp att de vill bli poppade, så det kanske är dags att få det gjort.

You shouldn't be satisfied with silver when you can have gold

2011-03-15 / 11:12:57
En helt vanlig dag2 kommentarer

Bilderna av de blommiga kjolarna är lånade ifrån Tradera.
Bilden på väggen är hittad via Google.

Saker jag vill ha så att jag nästan dör lite:
Varmare väder så att jag kan få damma av och inviga min vårjacka någon gång och strutta runt barbent.
Sommarlov.
Massvis av konserter att se fram emot.
Låga röda Converse.
Den blommiga klänningen som jag såg i fönstret till en Second Hand-affär i Lund i fredags (ge mig, ge mig).
En fondvägg med blommig tapet.
Ett lapptäcke.
Världens finaste kjolar som jag hittat på det världsomspännande intranätet de senaste dagarna.
Midsommarafton (ih, potatis med dill).

I wanna feel your arms around me

2011-03-12 / 16:45:28
En helt vanlig dag2 kommentarer
Efter spelningen igår så stannade jag och Samantha kvar på Mejeriet i hopp om att Carl skulle komma upp igen och signera och ser man på, det gjorde han. Så jag köpte båda hans vinylsinglar som jag haft ögonen på ett tag och fick min egen kopia av Owls signerad. Sen var vi ju såklart även tvungna att be om att få ta varsin bild med Carl och om att få varsin kram. Helt galet bra avslut på en redan överbra kväll alltså!

Carl Norén @ Mejeriet.

2011-03-12 / 16:23:32
I ett publikhav2 kommentarer
Igår vid fem begav jag mig hemifrån för att tillsammans med Samantha ta tåget till Lund för att se Carl Norén live på Mejeriet. Vi var i Lund vid halv sju och vid Mejeriet runt kvart i sju. Insläppet var inte förrän klockan åtta, så vi satt och väntade tillsammans med en liten skara annat folk utanför ingången. Det var iskallt och jag kunde knappt känna mina fötter när vi väl kommit in på Mejeriet, men det var absolut värt det.

Ända sedan jag hörde The Anger för första gången i höstas har jag tyckt att Carl Norén är en helt fantastisk musiker. Innan igårkväll så har jag enbart sett Carl spela live i Musikhjälpen och på Expressens hemsida och där har jag tyckt att han varit helt briljant, så det var med väldigt höga förväntningar som jag tog plats längst fram vid scenen tillsammans med Samantha. Förväntningar som sedan visat sig vara alldeles för låga, för Carl Norén var helt magisk live.

Det blev en timme fylld av dans och sång, men även utav lugnt trampande med fötterna under de lite lugnare låtarna. Det var precis som en konsert ska vara. Helt underbart!

Jag måste få inflika att det är väldigt ofta som man hittar artister som verkligen inte alls låter likadant live som på skiva (de låter alltså sämre live än på skiva). Tekniken kan göra mycket med någons sångröst, men det verkar inte som om att det behövts fixas med Carls röst på Owls. För Carl lät precis som han låter på skiva live. Vilket jag tycker är helt fantastiskt.

Efter konserten beslutade jag och Samantha oss för att nästa gång Carl är här i trakterna så är det vi som står längst fram vid scenen igen. Flera gånger om gärna!

Idag ska bli dagen när jag fångar dig

2011-03-04 / 17:15:16
En helt vanlig dag2 kommentarer
Gör en lista över 10 band/artister du gillar.

1. Timo Räisänen

2. Lasse Lindh

3.
Salem Al Fakir

4. Babian

5.
Carl Norén

6.
Sugarplum Fairy

7.
Kristian Anttila

8.
Britta Persson

9.
Veronica Maggio

10.
Oskar Linnros

- Vilken låt är din favorit med nr 6?
Ih, knivigt. Sweet Jackie tror jag.

- Vilken är din favoritlåt med nr 8?
Big Fuss.

- Finns det någon låt med nr 3 som får dig att gråta?
It's Only You (inte part II) är väldans fin och den skulle nog kunna få mig att gråta.

- Vilken är din favoritlåt med nr 5?
Svårt att välja, men Going out tonight är nog den absoluta favoriten.

- Hur många gånger har du sett nr 4 live?
Två gånger.

- När hörde du nr 3 för första gången?
När Good Song precis hade släppts och spelades massvis på radio. Så, 2006.

- Hur upptäckte du nr 10?
Det var i somras. När Från och med du började gå på radion så började jag tralla lite på den och kände mig tvungen att söka upp den på Spotify. Vilket ledde till att jag lyssnade på resten utav hans album också fastnade jag.

- Hur länge har du lyssnat på nr 1?
Lite till och från sedan 2006. Sedan fastnade jag ordentligt för han och hans musik 2008!

- Vilken är din favoritlåt med nr 7?
Västra Frölunda.

- Har du sett nr 9 live?
Nej, det har jag inte.

- Finns det någon låt med nr 2 som får dig att gråta?
Du behöver aldrig mer vara rädd och Jag klarar mig aldrig ensam kan få mig att gråta närsomhelst. De är två verkligen jättefina låtar!

- Vilken är din favoritlåt med nr 1?
Wah, jag har tre stycken. Fear No Darkness Promised Child, If Only A Lifetime och Hollow Heart.

- Hur länge har du lyssnat på nr 2?
Sedan 2008.

- Till slut, vilket nr är bäst?
De fyra första, men ettan speciellt!

Like a teenagedream.

2011-03-03 / 23:58:01
Önskesaker1 kommentarer

Färg färg färg. Mina fingrar skriker efter att få klicka hem alla dessa färgklickar, men förnuftet skriker nej. Ibland önskar jag att jag vore rik. Då hade jag kunnat vara en vandrande färgklick året runt. Vad underbart det vore!

Idag är ingen vanlig dag..

2011-03-01 / 18:51:46
En helt vanlig dag3 kommentarer
För idag är det Bernes födelsedag. Grattis, grattis, grattis på ett års-dagen, världens sötaste lilla vovve. Jag är fortfarande lika förtjust i dig som jag var när vi träffade dig för första gången, då du bara var en liten plutt och jag tvivlar på att jag någontsin kommer sluta att vara så förtjust i dig. Du är så fin, söt och så himla kelen att det nästan inte finns och jag tycker så hemskt mycket om dig. Hur mycket du än fäller, slåss med dina tassar eller välter omkull mig, din knäppa lilla hund.