Don't wanna go down the streets.

2010-06-30 / 18:37:15
En helt vanlig dag1 kommentarer
Om en halvtimme stiger Lasse Lindh upp på scenen på Peace and love för att dra igång sin enda svenska sommarpselning, och jag är inte där. Det känns så otroligt surt. Alla som kommer stå i publiken får höra två helt nya låtar, men det får inte jag. Istället får jag sitta här och tycka synd om mig själv, och känna mig dum i huvudet för att jag inte åkte. Fan också.

Sen har vi det här med Hultsfred. Det gjorde lite ont igår när jag fick reda på att Hultsfredsfestivalen var inställd, och nedlagd. Jag som hade tänkt beställa en biljett, för jag hade faktiskt velat gå på fredagen. Hade velat se Timo och Babian, men det sket sig. Fans helvetes otur.

Vi måste härifrån, vi måste bort härifrån.

2010-06-29 / 19:01:05
En helt vanlig dag0 kommentarer

Idag är den tisdag, och jag har arbetat min andra dag på mitt första sommarjobb någonsin. 
Dagen har varit en helt okej dag. Bättre än igår, för idag pausade jag när jag kände för det, och dessutom hade jag med min MP4. Så jag kunde för en stund sjunka rakt in i musiken och drunkna i tonerna utav Timo, Salem, Sugarplum Fairy och Magnus Weideskog. Längre än så hann jag inte innan batteriet snörpligt dog och jag åter var rastlös. I slutet av dagen tyckte jag att jag mest satt och vänta, längtade hem och ville bara bort. Jag vill inte sommarjobba, verkligen inte. Jag har bränt armarna och jag fasar redan inför morgondagens fyra hemska timmar. Jag vill till Peace and love, och jag vill till Hultsfred. Jag vill inte stå och hacka bort ogräs, vill inte, vill inte, vill inte. Jävla pengar som håller mig fast, ber mig ta mig i kragen. Jävla skit att jag behöver de där pengarna, för jag kommer bli bankrutt snart. Fan.


Du kolla upp mitt dna, men jag sa bara ja.

2010-06-26 / 13:59:04
En helt vanlig dag0 kommentarer
Haha. Världens konstigaste sak hände nyss. Jag och min lillasyster sitter lugnt inne på mitt rum då vi hör mamma skrika där nere. "Där är en fågel här inne" skriker hon, och vi två plus vår lillebror springer ner. Trodde det skulle vara en liten gråsparv, men så är det en stor koltrast som panik-flaxar i fönstret i köket. Den flaxade runt i panik en stund, innan lillasyster lyckades locka ut den. Inte för att jag tror att vi bedriver något, men inte visste jag att vi nu börjat med fågelhotell..

GLAD MIDSOMMAR!

2010-06-25 / 12:45:22
En helt vanlig dag0 kommentarer
Ville bara passa på och önska mina 7 trogna bloggläsare en riktigt trevlig midsommar. Hoppas att ni kommer få en lika fin sådan som mig, och att den lär innehålla mycket nypotatis med dill och annan god mat. Fast jag tänker inte önska er goda jordgubbar, eftersom att jag inte tycker om de röda små djävulsbären själv. Kort sagt: Ha en grym midsommar!

Lördag på Siesta.

2010-06-25 / 12:38:24
I ett publikhav0 kommentarer
Oj, oj. Det blev en väldigt lång väntan innan berättelsen om dag 3 dök upp här i bloggen. Skyller på att jag varit så himla lat, och dessutom tappade bort usb-sladden till kameran mitt i allt. Här kommer iallafall min resumé utav dag 3, som förövrigt var sista Siesta-dagen för detta året:


Vi kom till Siesta vid två-tiden denna dagen, eftersom att där inte var någonting vi skulle se förrän vid tre. Vid tre såg vi Mofeta och Jerre eftersom att Josefine så väldigt gärna ville det, och hon hade hängt med mig på Fibes första dagen. Dock tog jag inga bilder eftersom att jag var för upptagen med att hålla för öronen eftersom att jag glömde öronpropparna hemma, och mina öron var inte alls på topp denna sista dagen. Efter Mofeta och Jerre så gick vi runder lite på området, och sedan gick vi och ställde oss för att invänta Mustasch, även det på Josefines begäran. Nu såg området vid Fiesta-scenen hemskt ut, och det stank skit. Dessutom var Mustasch's sångare så jävla irriterande att vi gick därifrån efter bara en låt. Orkade inte med honom mera efter att han stått och vrålat "NÅGON MER SOM ÄR FULL?", "JAG ÄÄÄR SÅ JÄÄÄÄVLA FULL" och "DANNE VÅR TRUMMIS ÄR NYYYYYGIFT". Så vi gick istället iväg och köpte mexikansk mat, eller Josefine köpte mexikansk mat, själv åt jag kexchoklad. När vi satt där vid ett av plexihusen som inte var allt för långt ifrån Fiesta-scenen så kunde vi fortfarande höra hur sångaren i Mustasch efter varenda låt utbrast samma tre saker, om och om igen. Förstår ni då vår irritation?
Josefine x2. Nummer ett: Josefine är påväg för att köpa tacos. Nummer två: Josefine har köpt tacos. Censueringen är bara för att jag inte vet om Josefine ville ha bilderna uppe på bloggen med eller utan censur, så det är väl bäst att köra på med censur..
När vi inväntade att Maskinen skulle börja (såg de på Josefines begäran, lördagen var Josefines dag) så kilade vi förbi Fiesta-scenen igen där Danko Jones spelade. Vi var snälla nog att stanna under en hel låt eftersom att det faktiskt var Danko Jones låt Mango Kid som gjorde så att vi överhuvudtaget fick komma till underbara Siesta. Fast jag måste få säga, att detta var rätt långt ifrån min musiksmak. Haha.

Överlag så satt jag och Josefine mest på olika ställen och pratade denna dagen. Först satt vi på en trappa vid merchandisetältet där Timo signerat dagen före. Trappan hade vi även suttit på den dagen Timo signerade. Förutom trappan så satt vi även på kullen vid Playa-scenen och hörde på avstånd Monty köra fina covers av engelska låtar på svenska, samt hörde vi lite av Anna Won Hausswolf på avstånd. Det var fint, och vi pratade om lite allt möjligt. Efter ett tag kände vi dock att vi behövde gå och kolla läget vid Chili-scenen eftersom att Josefine ville se Maskinen som skulle spela där vid nio. Där spelade någonting som hette Babylove and van Dangos och där var ärligt talat riktigt drag. Alla i publiken dansade, och jag och Josefine förstod ingenting. Så vi gick därifrån igen, och satte oss på vår plats vid kullen igen..Vid nio såg vi då Maskinen men jag fick inga bilder eftersom att jag var i panik i princip hela spelningen eftersom att det kändes som om att jag skulle dö när jag flög runt som ett asplöv i folkmassan. Rätt häftigt nu i efterhand att det kan vara ett sådant röj, men det var det inte just då i det ögonblicket, för då var jag bara rädd. Hursomhelst så begav vi oss hem efter Maskinen. Öronen hade fått nog med stryk, och trött var man också. Så det kanske förklarar varför våra ansikten är censuearade på tågbilderna?

Siesta var iallafall väldigt fint. Finast var Timos spelning + signering, men det mesta av allt det andra var också väldigt fint. Detta var inte sista gången vi satte våra fötter på Siesta, utan jag tror att vi nog redan nu kan säga att vi ses på Siesta 2011!

I'm on the bright side.

2010-06-22 / 14:04:34
En helt vanlig dag0 kommentarerJag vet inte vad ni tycker är typiskt somrigt, men för mig är klöverblommor någonting utav det somrigaste som finns. Fina är de också, och jag skulle nog våga kalla de för min favoritblomsort. De är väl egentligen inte speciellt fina, de är faktiskt rätt fula. Men det är så underbart att se när de blommar i gräset, för då känns det verkligen att det är sommar. Mamma sa innan att det nog var dags att klippa vårt gräs, och då utbrast jag "MEN, NÄ. Då försvinner ju alla klöverblommor". Fudge att gräset måste växa som ogräs. När gräsklipparen kommer dras fram då är det adios klöverblommor, och gräsmattan är åter ful som stryk.

Nog pratat om klöverblommor. Idag har jag varit effektiv. Gick upp vid en bra tid för en gångsskull imorse. Klockan 10, och det är nog det tidigaste jag gått upp under den senaste veckan. Gjorde knappt någonting fram tills klockan tolv, då jag och syster gick ut en runda med Berne. Vi gick ner till Ica där vi mötte upp mamma och köpte glass. Så årets första glasspromenad är nu avbockad på listan. Känns bra! Nu ska jag bege mig ut i solen, sedan ska jag försöka få tag i Josefine. Vi skulle umgås idag, men hon dyker inte upp på msn, den lilla ungen. Ha det fint med er.

Ingen vind kan blåsa omkull oss nu.

2010-06-21 / 22:11:08
En helt vanlig dag0 kommentarerVilken bra start på veckan. Fint väder och fin dag. Började med frukost och sedan satt jag lite i solen med bra musik i öronen. Därefter blev det mellanmål och sedan åkte jag med pappa och lillasyster till färgaffären för att välja färg till rummet. Så nu är det köpt, och ommålningen kan påbörjas vilken dag som helst när pappa har tid. Efter besöket i färgaffären så åkte vi hem och jag drog med mig kameran ut en liten stund. Fotade Berne och lite annat i trädgården (fast bilden ovan är tagen igår). Sedan fick jag ett ryck och ville bada, men innan jag väl badade så var jag tvungen att asa ner stereon + lillasysters mini-dator för att kunna ha musik till. Så jag slängde ihop en hastig liten playlist på Spotify, kopplade in datorn till stereon och sedan var allt klart för årets första dopp. Det var riktigt kallt, och jag skrek väldigt mycket. Fast sedan blev det helt okej, och det kändes fint att simma runt i en alldeles för grund pool till tonerna utav bla. Timo, Salem, Babian och Fibes, oh Fibes. Förövrigt så ville jag bara säga att Ingen vind kan blåsa omkull oss nu med Lasse Lindh (låten som finns nedanför bilden) är en väldigt fin låt som jag tyckte passade bra dagen till ära. Nu ska jag sätta mig och kolla på TV med familjen en stund, och sedan ska jag och lillasyster äta glass och kolla vidare på Top Model cycle 14. Ha en bra kväll!

Grattis på födelsedagen Amanda!

2010-06-20 / 16:58:25
En helt vanlig dag0 kommentarer

Idag fyller min vän Amanda 16 år, så vill bara passa på att snabbt i bloggen säga grattis på födelsedagen (jag har sagt grattis i verkligheten också).

My donkey is river waffle big sausage fat.

2010-06-16 / 17:48:37
En helt vanlig dag0 kommentarer

Under hela helgen + det som gått av denna veckan så har jag kollat på Smosh. Det är två vänner som heter Anthony och Ian som lägger upp sjuka klipp på Youtube. Tänkte dela med mig av en av deras enligt mig roligaste videos, där Anthony har fått för sig att han är ifrån Mexico..

I fell in love last night.

2010-06-15 / 19:01:07
En helt vanlig dag0 kommentarerTvå bilder tagna med den nya kameran. Visste ni att efter att jag klagat på vädret så visade sig faktiskt solen, så jag kunde gå ut och fotografera? Synd bara att den som skulle varit mitt foto-offer, dvs Berne tvunget skulle lägga sig på de mest olämpliga och mörka ställena där det var omöjligt att få bra bilder på honom. Antingen gjorde han det, eller så la han sig med bakdelen mot kameran/vände bort huvudet så fort jag klickat på avtryckaren. Påtal om min kamera så skrev jag ju ett inlägg häromdagen där jag sa att jag nog kallade honom för Grill-Janne. Sanningen är att det gjorde jag aldrig, för Grill-Janne är smaklöst och han har fått vara namnlös. Fast nu kommer han nog att få ett namn tack vare Alicia som kommenterade. Frågan är bara om han ska heta Timo eller Lasse..

Svensk sommar tinar frusna själar..

2010-06-15 / 13:50:37
En helt vanlig dag0 kommentarer

eller inte. Vilken pissig start på sommarlovet. För det första har solen bara skinit en enda dag. Resten av dagarna har det regnat. Fast sen måste det ju tilläggas att den dagen då solen sken så var det lite 50/50, ibland sol och ibland grått/mulet/regn. Förstår ni hur deprimerande detta är? I lördags när jag hade vänner över hos mig och vi satt utomhus och grillade så kommer mamma ut och säger "Tjejer, är ni säkra på att ni ha sommarlov? För det känns mer som om att ni har höstlov". Hur sjukt känns det inte att det hon sa stämmer? Vi är i mitten av juni, snart är juni slut och vädret har fan bara varit skit hittils. Fortsätter det såhär så vet jag inte vad jag gör. Satans jävla skitväder.

Det var väl allt jag hade att säga. Hade tänkt fota Berne och lite sånt utomhus idag, men det kan vi skita i direkt. Det åskar och jag har inte lust att dö. Hejdå!


Igår så blev jag mamma.

2010-06-13 / 21:19:32
En helt vanlig dag2 kommentarer

..till världens finaste system-kamera. För tillfället kallar jag honom för Grill-Janne, men det är inte bestämt om det blir hans riktiga namn eller om han får ett bättre senare när min hjärna vill sammarbeta. Han är förövrigt en Canon EOS 1000D och min avslutnings-present samt min framtida medhjälpare till skolarbete. Jag har en känsla utav att vi kommer att komma bra överrens och att vi kommer att spendera mycket tid tillsammans!

Time for me to fly, I gotta set myself free.

2010-06-11 / 12:53:40
En helt vanlig dag1 kommentarer
Nu har jag gått ut nian. Det är sommarlov, och utanför skymtas ingen sol utan bara massa tråkiga grå regnmoln. Samma visa varje år, bara det att i år är det annorlunda. Jag trodde ärligt talat inte att det skulle ta så hårt som det gjorde. Jag blir ledsen när jag tänker på att tre år med mina underbara vänner är över. Ledsen var jag inte på avslutningen, men jag blev det när jag kom hem och läste Josefine's fina blogginlägg om alla minnen. Alla bilderna gjorde mig så ledsen, och fick mig att tänka tillbaka på allt kul som hänt under dessa tre åren. På allt fint folk jag träffat. Jag antar att det kändes rätt rejält ändå. Jag är väl inte så pass känslokall så att jag skulle klara mig undan detta helt smärtfritt. Vill bara tacka alla mina underbart jättefina vänner för tre underbara år. Hoppas verkligen att fast att vi splittras nu ändå kommer att få fler trevliga minnen och år tillsammans! TACK ♥

I've got my reasons not to worry about it.

2010-06-10 / 23:12:32
En helt vanlig dag0 kommentarer
Oh gud, imorgon slutar jag nian. Kan faktiskt inte tro att mina tio år i grundskolan faktiskt tar slut imorgon. Vissa tycker det är sorgligt, andra tycker det är kul. Jag vet inte vad jag tycker. Innan kände jag ärligt talat ingenting. Jag var inte jätteglad men inte ledsen alls heller. Fast nu börjar väl verkligheten komma ikapp mig litegrann. Jag är inte ledsen för att jag ska skiljas ifrån min klass, utan det som känns lite sorgligt är att jag helt plötsligt inte kommer att träffa vissa av mina vänner lika mycket mer. Hela kompisgänget splittras till hösten, och jag är ärligt talat livrädd för att jag ska tappa kontakten med vissa utav de. Vad jag hoppas på är att kontakten kommer kunna hållas uppe, och att fastän vi inte går på samma skolor mer kommer kunna träffas lite då och då, och ha det precis som förr. Nu är klockan lite över elva, och det är endast 10 timmar kvar tills jag ska infinna mig i hemklassrummet för att sedan bege mig till avslutningen i gymnastiksalen. Om cirka 12-13 timmar är jag inte längre en niondeklassare, då är jag en skollös liten yngling som snart ska börja första ring..

It's a strange situation, when I let it all go

2010-06-06 / 23:47:08
En helt vanlig dag0 kommentarer
Halv tolv och söndagskväll. Imorgon ska det åkas buss och båt, för då ska 9B (som jag går i) och 9A till Hallands väderö. Där ska tydligen finnas massa ormar, så det räcker väl för att beskriva hur mycket jag inte vill dit? Eftersom att jag bär ett privat otursmoln ovanför huvudet så lär jag väl säkert bli ormbiten. Kul inställning jag har till detta, eller hur? Jag har annars ingen aning om vad man gör på Hallands Väderö, men det kanske blir bättre än en vanlig skoldag? Nog grubblat om detta.

Nu i helgen har jag verkligen inte haft lust eller ork till någonting. Jag har känt mig så otroligt tråkig. Har spenderat väldigt mycket tid för mig själv. Bakat muffins, suttit och inte gjort någonting, varit hundvakt och idag hade jag Veronica Mars-marathon. Det är skönt att ibland ha lite ensam tid för sig själv. Fast jag tycker det är så märkligt att man vissa dagar inte alls vill vara ensam, medan man andra dagar inte vill annat än att få vara själv. Hursomhelst så var det mysigt att sätta sig i fåtöljen i TV-rummet invirad i en filt och kolla på första säsongen av Veronica Mars som jag fick i julklapp av storebror. Hade tänkt spara boxen tills när min nya TV är uppsatt, men jag kunde inte hålla mig. Hann med 5½ avsnitt utav de 24 som fanns med i boxen. Så jag har 19½ kvar att se på. Har jag nämnt att jag älskar Veronica Mars? Det är min absoluta favoritserie, och när det gick på TV följde jag det slaviskt. Visserligen var det ju två år sedan jag såg det senast, så jag tycker verkligen att det var kul att se det igen! Nu tycker jag att ska avrunda inlägget och gå och lägga mig. Annars lär jag väl somna på Hallands Väderö imorgon, och då äter väl ormarna upp mig..