Två stycken julaftnar och ett nyårsfirande.

2018-01-15 / 10:37:00
Det har ju hunnit passera både en julhelg, en nyårshelg och ett nytt år sedan sist. I höstas blev jag ju sambo med han här fina. Det blev både första året som sambos, första året med julgran och första mini-julen tillsammans. 
 
Eftersom att vi skulle fira själva julafton på varsitt håll dukade vi upp med köttbullar, ägg, rödbetssallad och tomtegröt två dagar i förväg. Och kikade på julkalender för att försöka hitta någon form av julkänsla mitt i all c-uppsatshets. 
 
Också öppnades det julklappar. Min hade fastnat på posten, men det gjorde cirka noll och ingenting så länge jag fick se hur överraskad Ludvig blev av sin. 
 
Själva julafton spenderade jag såklart hemma. Där mamma tidigt var i full gång med att baka. 
 
Julafton 2017 kommer nog gå till historien som familjen Jönsson minst juliga julafton någonsin. Och det började ju såklart när det dukades fram semlor till fikat. 
 
Varken mig, eller Joelle för den delen heller, emot. 
 
Så härligt att få koppla bort omvärlden lite och komma hem till den bisarra verklighet som faktiskt är min familj. 
 
Och efter fika, icke så traditions-enlig hamburgarmiddag och vad mer som nu hände skulle det öppnas julklappar. Knäppte inte så värst mycket bilder under dagen egentligen. Hade nog för fullt upp med att suga in ledigheten och att vara hemma igen för första gången på flera månader. Här fick mamma veta att hon ska åka till London i vår. 
 
Också det traditionsenliga syskonporträttet såklart. Lika gulliga som alla andra år var vi såklart även nu. Kvällen avslutades framför Kenny Starfighter och det var ungefär min julafton det. 
 
Klipp till en vecka senare när en efter x antal timmar på tåg, släpandes på världens största presentkorg, kommer upp till nyårsdukat bord och bubbel i Uppsala. 
 
Helt galet att det redan hade gått ett helt år och att en snart skulle få nyårspussa han här fina inför ett nytt år.
 
Lovisa och Simon hängde i köket och fixade inför middagen. Som inte fotades, men som var helt fantastisk.
 
Och jag själv satt mest vid bordet och gjorde det jag är bäst på under nyårsfiranden: sippa champagne. 
 
Lovisa var förövrigt även lekledare under kvällen och vi körde både musikquiz och charader. Behöver jag ens säga att jag glömde fota allt det också? Jens var i alla fall min lagkamrat och vårt lag vann.
 
Sofie som var värdinna var såklart också där.
 
Och efter mat, massvis av bubbel, lekar och ett tolvslag körde vi ännu mer charader och skrattade in det nya året. Det får sätta punkt för två julfiranden och ett nyårsfirande, tycker jag. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback