Fredag med student, systerhäng och glass.

2016-06-12 / 12:16:15
 
I fredags tog jag och syster tåget in till Helsingborg där vi bytte till en buss mot Sundspärlan. Utanför vimlade det av folk och vi klämde oss in någonstans i folkmassan. 
 
 
 
Vi hade väskorna fulla av nallar, visselpipor och godismedaljer i blågula band. Plus en studenskylt med oss under armen. Det var nämligen dags för Joelles pojkvän Toni att ta studenten.
 
 
 
Efter en halvtimmes väntan kom han här utspringandes och fick massa kul om halsen. 
 
 
 
Plus gulliga skylten i handen, såklart. Kul är att flera personer vi mötte på både tåget och busset in till Helsingborg trodde att Joelle gick och bar på sin egen skylt. Det var till och med en kvinna som sa till henne att hon såg söt ut på bilden på skylten. 
 
 
 
Alltså, dessa två. Smälte (och smälter nu med) lite. 
 
 
 
Fick äntligen lov att inviga denna drömmiga aprikosfärgade skapelse studentdagen till ära. Knäppt förresten hur himla fin man kan känna sig bara man får ha på sig en långklänning. 
 
 
 
Efter utspringet vinkade vi hejdå till Toni för en stund. Sedan tog vi bussen bort mot Kärnan som snart var fyllt av massa studenter med sina studentskyltar. 
 
 
 
För nu var det faktiskt dags för de sju varven runt Magnus Stenbock-statyn. 
 
 
 
Och sedan vimlade vi vidare. Genom kaoset av folk som spritt ut sig över stan. 
 
 
 
Bort mot alla studentflaken. Han här hade redan hoppat upp på sitt flak och jag var lagom avis. 
 
 
 
Lilla brorssonen fick lov att säga hej innan det var dags att åka flak, såklart. Himla gulligt. 
 
 
 
Och dessa två fortsatte vara så satans himla asjättegulliga också. Hejdå-puss innan flaket skulle rulla iväg.  
 
 
 
Efter en halv evighet rullade flak efter flak bort och ut mot gatorna. Och jag och syster drog oss vidare bort mot hamnen istället. 
 
 
 
Där jag bestämde att jag minsann skulle bjuda på glass och vi stod och valde smaker alldeles för länge. Till sist blev det en kula choklad och en Torone. Också tjuvade jag lite av systers kokosglass. 
 
 
 
 Sedan satte vi oss på en trappa borta vid Kärnan, såg på flaken som åkte förbi, åt glass och tog bussen hem igen. Och det var ungefär klart slut på den fredagen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback